Катарина Комазец – Београд смо ми, који га нисмо напустили!

Кандидат за градског одборника листе Београд има снаге – ЗАВЕТНИЦИ, Катарина Комазец, поручила је на предизборном скупу на Вождовцу да туристички потенцијал Београда од стране актуелних градских власти и одговорних институција није довољно препознат, као и да су у надлежним институцијама ретки људи од искуства и знања.

Она је нагласила да се морају створити услови за боље пословање инцоминг агенција јер је тај сегметн на поражавајуће ниском нивоу.

Велики проблем је чињеница да наши домаћи туроператери нису заштићени и да не постоји контрола страних агенција чији водичи несметано воде туре по најпознатијим београдским локалитетима. То у пракси значи да нпр. турска агенција може ангажовати свог водича који ће водити своје туристе у обилазак београдских дестинација, уместо да тај посао буде поверен локалним агенцијама и водичима.Тако нешто је у Европи незамисливо и строго кажњиво.”, рекла је Комазец.

Она је поручила да европски градови живе од туризма и да је удео од туризма у БДП европских земаља неупоредиво већи него што је то случај код нас.

Да бисмо такво стање променили на боље, неопходно је улагати у инфраструктуру, изградњу нових капацитета, реконструкцију и модернизацију постојећих објеката али пре свега утицати на подизање свести о побољшању квалитета услуга и едукацију стручног кадра.”, рекла је кандидат на листи Заветника.

Она је напоменула да у туристичку понуду Београда треба уврстити и места на периферији града попут Авале или нпр. Овче у којој се налази један од извора слане термалне воде који је данас потпуно запуштен.

Земљиште на ком се извор налази, а које припада Граду Београду градске власти већ су два пута безуспешно покушале да продају страним инвеститорима. На стотине је таквих примера продаје државног и градског земљишта у бесцење али Београд, као ни Србија, то себи више не могу и не смеју да допусте.”, нагласила је Комазец.

Заветници имају план како да унапреде туристичку понуду града и од наше престонице направе, не само центар јефтине забаве већ културно средиште овог дела Европе.”, закључила је Катарина Комазец.