Александар Димитријевић – Помоћ пољопривредницима и извоз на руско тржиште! (видео)

У препуној сали спортског центра „Шумице“ на Вождовцу листа Београд има снаге – ЗАВЕТНИЦИ одржала је предизборни скуп и представила програм за развој и обнову Београда.

Један од говорника био је и професор лазаревачке гимназије, Александар Димитријевић. Он је рекао да је највећи проблем Лазаревца велика незапосленост, истакавши да је данас партијска књижица једини пут за добијање радног места.

„Као неко ко долази из општине која има пољопривредни потенцијал одговорно тврдим да млади у Лазаревцу желе да остану да живе и раде на селу али за то немају никакву подршку од стране градских и општинских власти.“, поручио је Димитријевић. Он је рекао да ће се Заветници заложити да помогну младим људима кроз пружање различитих субвенција.

Димитријевић је подсетио да су Заветници разговарали са привредницима и представницима трговинских ланаца у Русији који желе српске производе али да Србија тренутно није у стању да количински одговори на њихове потребе.

„Због тога ми ћемо се ангажовати да се оформе пољопривредне задруге путем којих ћемо моћи да обезбедимо потребне количине које изискују велика тржишта.“, истакао је он.