Шетња Заветника Београдом! Отказали су нам салу, али нас нису зауставили! (видео)

Руководство Општине Стари Град неколико сати пре одржавања завршног скупа листе Београд има снаге – ЗАВЕТНИЦИ без икаквог образложења и разлога отказало је представницима Заветника термин који су имали заказан за представљање свог предизборног програма.

Упркос забрани да одрже скуп Заветници су ипак прошетали улицама Београда и показали да овај град има снаге.

Чланови и симпатизери Заветника окупили су се испред зграде општине и поручили да је срамота да управо они који су највише говорили о цензури и истицали демократске пароле сада цензуришу и брутално руше демократске принципе слободе говора и мишљења.

Кандидат за градоначелника, Милица Ђурђевић Стаменковски, обратила се окупљенима и поручила да су вечерас чланови, симпатизери и сви они који подржавају програм Заветника показали да упркос препрекама, цензури, саботирању, временским условима и колапсу у граду Београд има снаге и да грађани коначно имају избор и истинску снагу која се не предаје и која не посустаје пред изазовима.

Она је поставила питање општинским властима зашто су се уплашили Заветника.

“Да ли зато што сваким даном све више јачамо, зато што отварамо теме које нико не сме, зато што бисмо представили наш програм, зато што смо једини понудили конкретна решења, зато што отворено говоримо о грађевинској мафији, зато што отворено говоримо о антисрпским НВО које се финансирају из градског буџета, зато што отворено говоримо о корумпираним кадровима и о корупцији у систему којој ћемо стати на пут?!”, упитала је Ђурђевићева.

“Ни њихова цензура, ни невреме у граду, ни колапс на улицама нису нас спречили да пошаљемо поруку да Србија коначно има људе који се не повлаче и не предају!

Они су нас избацили из сале, а ми ћемо њих збацити са власти!”, закључила је Ђурђевићева.