Заједничка фотографија Ане Брнабић и Рамуша Харадинаја велико понижење за Србију и њене жртве!

Представници руководства Српског сабора Заветници оштро су реаговали поводом заједничке фотографије Ане Брнабић и Рамуша Харадинаја, настале приликом одржавања Инвестиционог самита држава Западног Балкана у Лондону. На фотографији српска премијерка седи раме уз раме са тзв. премијером Косова.

Њихова реаговања преносимо у целости:

Члан Председништва Заветника, МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ

„Када немаш осећај према држави коју представљаш, када немаш поштовања према грађанима које заступаш, када немаш свест о томе колику одговорност носиш – тада седиш раме уз раме са терористом који је убијао невине људе и који се за то никада ниједно речју није извинио.

Не постоји тај протокол који некога ко воли своју земљу може приморати да чини нешто против угледа и части државе и народа.“


Члан Главног одбора Заветника,  ДАНИЈЕЛ ИГРЕЦ

Замислите да председник Сирије Башар ел Асад узима учешће на форуму на којем су присутни и представници тзв. Исламске државе. Штавише, замислите да седи раме уз раме са лидерима доказаних ратних злочинаца и терориста!

Управо то је учинила особа која заузима највишу и најважнију државну функцију у Србији, седећи на Инвестиционом самиту земаља Западног Балкана у Лондону поред тзв. премијера сепаратистичке „Републике Косово“.

Зна ли премијерка Србије да је овим потезом понизила све српске жртве страдале од руке Рамуша Харадинаја и његове крвожедне ОВК ескадриле?!

Зна ли премијерка Србије да овим потезом урушава међународни кредибилитет и достојанство Србије у очима држава које не признају тзв. Косово?! Зна ли премијерка Србије да овим у очима страних дипломата Рамуша Харадинаја третира као себи равноправног представника „државе“ која према српском Уставу и законима званично не постоји?! Зна ли премијерка Србије да овим шаље опасне сигнале који упућују на то да званични Београд зликовца третира као легитимног премијера тзв. Косова, а тиме као легитиман прихвата и поредак одметничких, сецесионистичких институција које он својим присуством представља?!

Где су званични протести Србије организаторима овог догађаја, где је на крају крајева и опструисање, бојкот оваквих догађаја од стране Београда који за свој једини циљ имају пружање легитимитета лажној држави Косово?!

Да ли би овако и шпански премијер Рахој седео поред каталонског сепаратисте и одметника Карлоса Пуџдемона, да ли би овако израелски премијер Нетањаху седео поред представника „суверене и независне Палестине“, да ли би овако званичници Кипра седели поред турских сепаратиста са севера државе?!

Влада према Уставу, највишем правном акту државе Србије, утврђује и води њену унутрашњу и спољну политику, а председник Владе својом функцијом персонификује ту политику у односима са међународном заједницом. Да ли овај потез Ане Брнабић наговештава да званична државна политика иде путем признавања и заокруживања косовске „независности“?

Да ли је ово можда припрема српске јавности на праву садржину предстојећег „правно обавезујућег споразума између Београда и Приштине“? На садржину која се из Берлина, Брисела и Вашингтона намеће Србији и коју она „мора“ да прихвати како би наставила да „напредује“ на свом путу ка ЕУ (читај: путу у амбис)?

На садржину која значи прихватање косовске „реалности“ и пружање сагласности на улазак Приштине у УН?! Другим речима, на садржину која значи трајну легализацију сецесије и потпуни нестанак државе Србије са Косова и Метохије.“

/ In Саопштења / By Уредник / Comments Off on Заједничка фотографија Ане Брнабић и Рамуша Харадинаја велико понижење за Србију и њене жртве!