Заветници траже отказивање утакмице са тзв. Косовом!

Српски сабор Заветници позива надлежне органе да откажу одржавање утакмице између женске јуниорске рукометне репрезентације Србије и тзв. репрезентације тзв. државе Косово, која је заказана за 23. март у Крагујевцу.

Недопустиво је да се у граду који је одувек баштинио слободарску и државотворну идеју одржава утакмица која се директно коси са уставним поретком Републике Србије и вређа достојанство свих њених грађана.

Сматрамо да је неприхватљиво да наша репрезентација одустане од интонирања своје химне и истицања српских државних симбола како на тај начин не бисмо увредили приштинску сепаратистичку творевину.

Подсећамо да су спортске манифестације врло често злоупотребљаване од стране сецесионистичких групација да би се у широј светској јавности створио утисак да су оне легитимне и легалне.

Држава Србија не сме упадати у такве замке нарочито у тренуцима када је притисак да Београд призна тзв. Косово израженији него икада.

Ми поштујемо труд наших младих спортиста и подсећамо их да одустајање од овакве утакмице неће утицати на њихове спортске каријере, али ће учешће у њој заувек оставити срамни печат како на њих појединачно, тако и на читав српски спорт и државу Србију.

Овде није реч о политици, већ о заштити најважнијих државних и националних интереса и достојанства свих наших грађана.

Наши чланови и симпатизери окупиће се испред дворане “Језеро” у Крагујевцу у петак у 14.30 и у миру и достојанству изразити свој протест.

Српски сабор Заветници