Заветници прекинули пројекцију филма који велича терористичку ОВК! (видео)

Чланови Српског сабора Заветници прекинули су вечерас пројекцију филма “Косово… Наздравље! Гëзуар!” која се одржавала у Дому омладине у Београду у организацији антисрпских НВО “Независно друштво новинара Војводине”, БИРН Косово и форум ЗФД Београд, а уз подршку Делегације Европске уније у Србији.

Они су у просторијама где се емитовао скандалозни филм истакли српску тробојку и приказали фотографије српских жртава са Косова и Метохије.

Заветници су упозорили да се у самом садржају филма, чији је копродуцент осведочени аутошовиниста и војвођански сепаратиста Динко Грухоњић, српска војска и полиција приказују као окупаторске снаге док се припадници терористичке ОВК представљају као легитимни борци за слободу.

Марија Хаврилов, члан Заветника и једна од учесница у овом догађају истакла је да је циљ филма покушај рехабилитације албанских ратних злочинаца и очигледна замена теза где се Србима приписује кривица за рат на Косову и Метохији, а Албанцима улога жртве.

Она је подсетила да смо пре само три дана били сведоци дешавања на северу српске јужне покрајине где смо видели како се једна терористичка творевина опходи према представнику српске власти и српском народу. Она је истакла да ниједна НВО неће снимити филм о злочинима над Србима на нашој окупираној територији, јер је њихов циљ смишљена сатанизација српског народа и приказивање Срба као агресора и злочинаца.

„Заветници неће дозволити промовисање тзв. косовске независности и приказивање терористичке ОВК као легалне и легитимне формације“, нагласила је Хаврилов.

Поручујемо да је овакав филм врста промоције сепаратизма и то у сред српске престонице са циљем афирмације сепаратистичке и терористичке косовске квазидржаве.

Српски сабор Заветници позива надлежне органе да убудуће забране све сличне догађаје који имају за циљ подривање уставног поретка Србије и омаловажавање српских жртава.

Подсећамо да су Заветници спречили и претходну пројекцију овог филма која се одржавала  прошле године у Новом Саду.

Заветници прекидају пројекцију филма којим се велича злочиначка ОВК

Posted by Lola Djordjevic on Thursday, 29 March 2018