СКУП ПОДРШКЕ СИРИЈИ – СРБИ СУ УЗ ВАС! Заветници уручили писмо сиријском амбасадору!

Испред Амбасаде Сиријске Арапске Републике у Београду у организацији Српског сабора Заветници одржан је скуп подршке државном руководству и народу Сирије поводом нелегалног бомбардовања ове земље од стране САД, Велике Британије и Француске.

Окупљеним грађанима обратила се члан Председништва, Милица Ђурђевић Стаменковски, која је рекла да су се Заветници окупили како би уручили писмо подршке дипломатским представницима пријатељске Сиријске Арапске Републике и поручили сиријском народу и његовом легитимно изабраном државном руководству да је српски народ у овим тешким тренуцима уз њих.

Она је подсетила да су Заветници пре готово пет година на овом истом месту одржали скуп на којем су упозорили на могуће сценарије у Сирији који ће бити слични онима са којима се суочила СРЈ 1999. године.

Ђурђевићева је упозорила да Сједињене Америчке Државе не могу да се помире са губитком своје доминантне улоге у свету, а Француска и Велика Британија не могу да прихвате чињеницу да више нису колонијалне силе. “Зато ових дана, кршећи међународно право без одобрења СБ УН поново покушавају да наметну право јачег, вршећи агресију над Сиријском Арапском Републиком.”, истакла је она.

“Они покушавају да сломе и понизе Сирију, да од ње направе свој пуки протекторат али то не успевају управо због државотворне политике председника Башара ел Асада, храброг и поносног отпора сиријског народа и савезничке подршке Руске Федерације! Сирија је потврдила да је време америчке хегемоније прошло. Она је данас слободна и суверена земља која је показала како се чувају национални интереси и државна територија.”, нагласила је Ђурђевићева.

“Сирија је пружила адекватан отпор америчком империјализму и повела успешну борбу против радикалног исламског тероризма. Она није поклекла пред силом и притисцима већ је показала свету да постоји избор: бити парче земље за експлоатацију, или део заједнице суверених и равноправних држава.”, рекла је Ђурђевићева.

Она је поручила да српски народ разуме ситуацију у којој се данас налазе Сирија и њени грађани јер је и сам пре деветнаест година доживео стравична искуства током злочиначког НАТО бомбардовања.

“Зато су управо у данима када се присећамо невиних жртава НАТО агресије на СРЈ наше мисли и надања још јаче усмерена ка сиријском народу. У Србији и српском народу увек ћете имати искреног савезника и пријатеља и уверени смо да ћемо заједничким снагама успешно сачувати мир, слободу и суверенитет наше две земље!”, закључила је Ђурђевићева.

Делегацију Заветника је након скупа примио отправник послова амбасадe Сирије у Србији, господин Оусман Сааб, и изразио захвалност због подршке. Том приликом Заветници су се још једном захвалили Сирији на њеном принципијелном ставу по питању очувања КиМ у оквиру Србије и изразили уверење да ће односи две земље и два народа наставити да јачају у духу искрене сарадње и пријатељства.

Окупљени грађани носили су фотографије Башара ел Асада и заставе Сирије и Србије.

/ In Активности / By Уредник / Comments Off on СКУП ПОДРШКЕ СИРИЈИ – СРБИ СУ УЗ ВАС! Заветници уручили писмо сиријском амбасадору!