Тражимо хапшење хрватских хулигана!

Српски сабор Заветници захтева од надлежних државних органа да моментално ухапсе навијаче хрватске “Торциде” који су синоћ демолирали бензинску пумпу у Врчину и угрозили безбедност српских грађана.

Постављамо питање како је могуће да је група хрватских хулигана после овог вандалског чина успела неометано да настави своје путовање кроз Србију? Зашто надлежне полицијске службе нису одмах реаговале и насилницима спречиле даље кретање по српској територији?

Како је могуће да група навијача који представљају висок ризик за безбедност државе и грађана није добила полицијску пратњу чим је ушла на територију Републике Србије?

На који се то начин гарантује безбедност грађанима Србије када хрватски држављани, и то уочи прославе Олује могу несметано да демолирају објекте и малтретирају српски народ у његовој држави?

Подсећамо да је многим Србима само зато јер су тврдили да је Олуја ратни злочин забрањен улазак у Републику Хрватску као и да су због употребе ћирилице Срби у Хрватској скоро свакодневно мета бруталних напада и невиђене политичке репресије.

У међувремену у Србији се толерише насилничко понашање хрватских држављана који отворено нарушавају уставни поредак и угрожавају сигурност њених грађана.