Власт у Смедеревској Паланци забранила ТВ да забележи хуманитарни рад Заветника!

Недељу дана након што су уручили донацију Дому здравља у Смедеревској Паланци представници одбора Заветника у овој општини донирали су и основној школи “Вук Караџић” клима уређај како би деци и запосленима у школи били олакшани услови за рад.

Међутим, и овога пута локални медији одбили су да забележе овај хуманитарни гест Заветника иако је директорка школе инсистирала да они буду присутни. Овим поводом реаговала је Милица Ђурђевић Стаменковски, члан Председништва Заветника, а њену изјаву преносимо Вам у целини:

Ево са чиме сам се данас сусрела у Смедеревској Паланци!

Данас сам обишла Основну школу “Вук Караџић” у Смедеревској Паланци.

Угостило нас је дивно наставничко особље на челу са директорком школе, која нас је замолила, имајући у виду добротворни рад Заветника у Паланци, да помогнемо донацијом клима уређаја за учиниоцу у којој су услови за рад немогући због високих температура током лета, и веома ниских током зиме.

Одазвали смо се позиву и пружили овај скроман допринос за срећан почетак нове школске године.

На инсистирање директорке раније је позвана локална ТВ “Нова Јасеница” да забележи овај догађај, како би се апеловало и на друге политичке странке да подрже наше просветне установе. Међутим, упркос обећању, нико из ТВ се није појавио.

Подсећам да смо претходне седмице исту донацију уручили и паланачком Дому здравља што је такође бојктовано од стане локалне телевизије.

Нама публицитет ове врсте није био циљ, али се питам, због чега и нова власт у Паланци, оличена у СНС, наставља исти курс који је до пре неколико месеци водила власт оличена у Демократској странци?!

Зар се плашите да покажете да у Србији има оних који помажу и када није предизборна кампања?! Уместо да будете срећни што је решен проблем са којим су се свакодневно суочавали и ђаци и професори, ви само брините за своје фотеље. Плаше вас нечија дела, јер потврђују колики је ваш нерад.

Ваши претходници су уништили и ојадили Паланку, али како сте кренули да се бавите политичарењем и сплеткарењем, питам се има ли разлике између њих и вас?!

Уместо што се бавите цензуром Заветника у локалним медијима, боље закрпите оне рупе по асфалту дубље од нафтних бушотина. Да бар може у дивну и питому Паланку да се уђе, а не само да се из ње вртоглаво бежи!”

/ In Саопштења / By Уредник / Comments Off on Власт у Смедеревској Паланци забранила ТВ да забележи хуманитарни рад Заветника!