Платформа Заветника о КиМ представљена у словеначком парламенту!

Председник Српског сабора Заветници Стефан Стаменковски и члан Главног одбора Данијел Игрец обишли су Државни збор Републике Словеније где су се састали са господином Змагом Јелинчичем, председником евроскептичне Словенске националне странке са којом Заветници имају вишегодишњу сарадњу.

Том приликом делегација покрета представила је посланичкој групи Словенске националне странке своју стратегију очувања јужне српске покрајине. Председник Заветника уручио је господину Јелинчичу Платформу о КиМ и још једном изразио захвалност овој партији на доследној подршци очувању суверенитета и територијалне целовитости Србије.

Председник СНС поздравио је напоре Заветника на афирмацији државних и националних интереса Србије и поручио да ће његова партија увек и на сваком месту истицати неопходност очувања Косова и Метохије као саставног дела Србије.

Подсећамо да је господин Јелинчич једини посланик који се противио НАТО агресији на СРЈ и гласао против словеначког признања тзв. независности Косова. Заветници и Словенска национална странка баштине заједничке вредности Европе суверених и независних земаља, анти-НАТО политике и шире сарадње са Русијом и Кином.