ДОСТА ЈЕ ПОНИЖЕЊА И МЛАКИХ ИЗЈАВА! СРБИМА са КиМ ТРЕБА ПОДРШКА!

Српски сабор Заветници позива државно руководство да пружи пуну подршку српском народу на КиМ који се након одлуке Приштине да за 100 одсто повећа таксе на српске производе нашао први на удару економског рата који су овим чином започели Албанци.

Подсећамо да је Србија током досадашњег тока преговора испунила све одредбе Бриселског споразума, чак и више од онога што се од ње тражило. На сваку албанску провокацију наша држава реаговала је позивом на мир и компромис.

Сматрамо да овога пута Београд не треба да шаље поруке Бриселу, Вашингтону, Лондону, Берлину и другим покровитељима тзв. независности већ да стане у заштиту српског народа на КиМ који је данас од Председника Републике затражио подршку.

Истичемо да Србија не треба да кроји своју политику према томе шта ће рећи Маја Коцијанчич или друге бриселске бирократе јер ће за њих наша земља без обзира на све увек бити главни кривац за угрожавање мира и безбедности на Балкану. Србија мора да прекине да води бриселску и да почне да води српску политику, политику очувања суверенитета, територијалне целовитости и заштите стратешких државних и националних интереса.

Постављамо питање докле ће Србија скрштати руке и реаговати млаким изјавама на експлицитну примену силе од стране Приштине која застрашује српски народ, упада у српске продавнице, која оклопним возилима крстари ка северу покрајине и утерује страх са циљем да изврши још једно етничко чишћење Срба са КиМ.

Због чега Србија треба да брине како ће по овом питању реаговати Брисел и Вашингтон јер да они заиста одлучују о судбини света тзв. Косово не би постало пропали западни пројекат.

Ако су они толико моћни, да ми не смемо да бранимо своје да се њима не бисмо замерили, како то да нису успели да своје политичко чедо “Републику Косово” уведу у Интерпол?!

Албанци су постали свесни да дипломатским средствима не могу да поразе Србију па због тога прибегавају провокацијама, насиљу и уопште мерама које су незапамћене у савременој историји међународних односа.

Подсећамо косовске Албанце на чињеницу да се њихови сународници масовно лече у ужој Србији јер имају поверење искључиво у наше здравствене институције. Када би Србија почела да се понаша неодговорно попут њих, на који начин би се онда лечили њихови грађани јер су њихове институције очигледно неспособне да им пруже те здравствене услуге.

Позивамо државно руководство да реагује одлучно, државотворно, да реагује српски и да не дозволи да Србија овога пута остане пасивна. Београд има сво право али и обавезу према свом народу на КиМ да одговори адекватним реципрочним мерама и да о економској агресији Приштине алармира целокупну међународну јавност.

Ми стојимо на располагању српском народу на КиМ за сваки вид подршке.