ПРОГЛАСИТИ ОКУПАЦИЈУ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ!

Имајући у виду да је Приштина данас на најбахатији могући начин и по ко зна који пут погазила међународно право, све постигнуте споразуме и Резолуцију 1244, дужност је српског државног руководства да прогласи окупацију и непосредну ратну опасност на КиМ и повуче се из Бриселског споразума.

Борбену готовост оружаних снага треба видно подићи на највиши ниво уз мобилизацију дела резервног састава и гомилање значајних снага дуж административне линије.

Државне институције Републике Србије би морале да констатују да је једностраним потезима Приштине процес преговора у Бриселу у потпуности нарушен и да држава Србија захтева доследну примену Резолуције 1244 као јединог правно важећег међународног документа у погледу регулисања безбедносне ситуације на КиМ.

Истовремено, услед пристрасно проалбанског држања КФОР-а, пред СБ УН треба покренути питање реструктуирања мировне мисије на КиМ у складу са принципима Резолуције 12 44 и враћања руских војних контигената у покрајину.

Сви смо знали да овај тренутак долази и да разбојничка банда ОВК никада и није била расформирана. Незадовољни исходом лобирања и потплаћивања за пријем у Интерпол, они су решили да свету покажу да су држава, тиме што покушавају да демонстрирају силу и објаве оно што смо сви већ и знали – да на КиМ некажњено постоје банде наоружаних разбојника које би хтеле да се назову “армијом”.

Наоружавање и формирање војске има за циљ да нас заплаши и створи атмосферу за нови егзодус Срба са КиМ. Ми им то овога пута не смемо дозволити!

С обзиром на то да је мимо међународног права, Резолуције 12 44, Устава Републике Србије и сагласности српског народа на КиМ, једнострано формирана тзв. војска Косова, Србија има пуно право да прогласи окупацију територије и непосредну ратну опасност.