Заветници Панчево – Дати улице Глоговцу, Тибору Церни, херојима са Кошара, Милунки Савић, Дису…

Градски одбор Заветника у Панчеву поднеће надлежним општинским органима иницијативу да улице у том граду понесу имена српских хероја и заслужних историјских личности.

Заветници у својој иницијативи истичу да је недопустиво да град Панчево нема улице посвећене великим српским песницима попут Владислава Петковића Диса и Десанке Максимовић, јунацима са Кошара, знаменитим српским владарима попут деспота Стефана и народним херојима попут Милунке Савић.

Са друге стране у бројним насељима налазе се улице са превазиђеним називима попут “братства и јединста” и “7. јула” као и улице онима који су деловали против интереса српског народа попут бискупа Штросмајера, маршала Тита и Антуна Агустинчића који је урадио скулптуру усташког поглавника Анте Павелића.

У иницијативи се посебно наглашава да је веома важно да Панчево има улицу посвећену нашем великом глумцу Небојши Глоговцу као и Тибору Церни, младићу који је погинуо на Кошарама и који симболизује поштовање и заједништво српског и мађарског народа.

Заветници зато наводе конкретне улице и предлоге њихових нових назива и истичу да у случају промене имена градска општина сноси трошкове промене личне документације грађана који живе на тим адресама.