Главни одбор Заветника изабрао два нова члана

У Аранђеловцу 13. октобра одржана је седница Главног одбора Српског сабора Заветници којом је председавао председник покрета Стефан Стаменковски. На састанку је извршена анализа рада у периоду од одржавања последње седнице ГО.

(више…)

ЗАВЕТНИЦИ ПОДЕЛИЛИ ПОМОЋ УГРОЖЕНИМА У ШТРПЦУ!

Чланови Заветника прикупили су новчану помоћ за угрожене породице у Штрпцу на КиМ. Ову активност спровео је наш одбор у Новом Саду, а скромни прилози лично су предати онима којима је помоћ најпотребнија.

(више…)

Тражимо од државе да спречи урушавање Петроварадинске тврђаве!

Градски одбор Српског сабора Заветници у Новом Саду реаговао је поводом скандалозне ситуације у којој се налази Петроварадинска тврђава и од надлежних институција затражио предузимање хитних мера како би се сачувало ово историјско благо северне Србије.

(више…)

Власт у Смедеревској Паланци забранила ТВ да забележи хуманитарни рад Заветника!

Недељу дана након што су уручили донацију Дому здравља у Смедеревској Паланци представници одбора Заветника у овој општини донирали су и основној школи „Вук Караџић“ клима уређај како би деци и запосленима у школи били олакшани услови за рад.

(више…)

/ In Активности, Вести / By Уредник / Коментари су искључени на Власт у Смедеревској Паланци забранила ТВ да забележи хуманитарни рад Заветника!

Заветници донирали климу за Дом здравља у Смедеревској Паланци! (видео)

Општински одбор Заветника у Смедеревској Паланци донирао је локалном Дому здравља клима уређај, настављајући и овим путем да помаже јавне установе у својој општини.

(више…)

ЗАВЕТНИЦИ ЛАЈКОВАЦ: Захтевамо расписивање нових локалних избора!

Преносимо саопштење Општинског одбора Српског сабора Заветници у Лајковцу који су се због све лошије ситуације у својој општини одлучили да од надлежних органа траже расписивање ванредних локалних избора.

(више…)

Спречити нову Олују којом прете Албанци!

Српски сабор Заветници позива државно руководство да хитно реагује поводом оправданог ризика да ће косовски Албанци у току сутрашњег дана извршити нови упад на север КиМ и заузети стратешки важне Газиводе.

(више…)

Тражимо хапшење хрватских хулигана!

Српски сабор Заветници захтева од надлежних државних органа да моментално ухапсе навијаче хрватске „Торциде“ који су синоћ демолирали бензинску пумпу у Врчину и угрозили безбедност српских грађана.

(више…)

Паланачки Заветници за чистију Паланку!

Општински одбор Заветника у Смедеревској Паланци спровео је још једну у низу многобројних акција заштите и очувања животне средине.

(више…)

Милица Ђурђевић реаговала на Вучићеве изјаве о КиМ!

Члан Председништва Заветника, Милица Ђурђевић, реаговала је поводом најновијих изјава председника Србије у вези Косова и Метохије. 

Њену реакцију преносимо у целини.

„Каже председник Србије, Александар Вучић, да ми, грађани, нећемо разграничење са Албанцима. Не постоји разграничење са народом, већ са државама.

Ми знамо где су наше природне границе, Уставом и историјским наслеђем загарантоване.

Гранични прелази са Албанијом су Ћафа Прушит код Ђаковице и Врбница код Призрена. Према Резолуцији 1244 Србија има право да српско особље задржи контролу над кључним граничним прелазима.

Свака нова разграничења су вештачка и штетна по српске државне и националне интересе и представљају темпирану бомбу за нове сукобе и страдања недужног народа.

Још бих се осврнула и на његову изјаву да, уколико сада не успоставимо нове границе са Албанцима на КиМ, за неколико година ратоваћемо за Врање.

Значи, ако се сад разграничимо то је за вјеки вјеков, да цели свет пропадне, остаје вечна граница између Србије и „Косова“.

Ако им сад поклонимо Косово, више ништа нико неће тражити од Србије.

Ако се сад повуче граница са њима, они ће је поштовати све и да њих буде 5 милиона на Косову, а Срба остане 500 хиљада у Србији.

Албанци у Прешеву и Бујановцу више неће говорити да њихов председник није онај у Београду, него у Тирани.

Само још да предамо Косово и Срби више никад неће ратовати. Никад више ниједна бомба неће пасти на Србију.

Угљанин и његови у Новом Пазару ће рећи: Одустајемо од сепаратизма и исламског фундаментализма, јер се Србија разграничила са мафијом из Приштине.

Војвођански сецесионисти ће одлучити: Нећемо ипак Републику Војводину.

И у Хрватској више неће славити Олују, а Томпсон ће се вратити конобарисању.

Папа ће се поклонити жртвама у Јасеновцу и осудиће злочине у НДХ које је благосиљао Степинац.

И Британци ће одустати од рушења Републике Српске и објавиће свету да су слагали да смо у Сребреници починили геноцид.

Србија ће постати Швајцарска, незапосленост и корупција неће постојати.

Бојим се да су моје прогнозе управо супротне. Ако Србија једном погази свој принцип од овако важног значаја, релативизује се одбрана сваког педља наше територије и обесмишљава се наша државност и геополитички ауторитет уопште.

Логика повлачења и попуштања је увек погрешна у оваквим околностима, јер она није доказ мудрости, него слабости.

Све указује на то да долази до нове прерасподеле моћи у свету, да долази време у коме Србија неће морати да исписује границе туђом руком.“