google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8

Делегација Српске странке Заветници предвођена председником Стефаном Стаменковским била је у званичној посети амбасади Белорусије у Београду где их је примио Његова екселенција амбасадор господин Валериј Бриљов.

Том приликом представници Заветника изразили су посебну захвалност државном руководству Белорусије на доследном поштовању суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије као и на залагању за поштовање Резолуције 1244.

Председник Заветника нагласио је да српски народ није заборавио подршку коју је Александар Лукашенко пружао Србији током НАТО агресије и подсетио да је председник Белорусије био једини светски државник који је током рата посетио Београд.

Он је истакао да Заветници у потпуности препознају све изазове са којима се данас суочава Белорусија и изразио уверење да ће белоруски народ успети да сачува државотворну свест и политичку независност своје земље.

Посебна нам је част што је председник Белорусије, Александар Лукашенко, упутио писмо захвалности нашој странци на подршци очувању политичке независности белоруске државе.

%d bloggers like this: