google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8

„Српска странка Заветници“ најоштрије се противи непоштовању Устава Републике Србије, онда када долази од стране РТС-а, али и у другим случајевима, са захтевом надлежнима да предузму хитне мере како би се таква дела санкционисала.

Дана 29. априла 2020. године, на ТВ-часу који је емитовала „Pannon RTV“ и који је намењен ученицима који похађају наставу на мађарском језику, на часу Познавања природе и друштва за 4. разред, грубо је прекршен наставни план и програм, али и Устав наше државе, приказивањем географске карте наше земље без Косова и Метохије.

Званично ћемо затражити реакцију Министарства просвете, јер оно не би смело да толерише такве пропусте „Pannon RTV“ из Суботице, која емитује он-лајн наставно-едукативни садржај у форми ТВ-часова, а по одобрењу поменутог Министарства. На сајту Министарства просвете пише: „Настава на даљину на мађарском језику снима се у Суботици у продукцији РТВ Панон. “ (извор http://www.mpn.gov.rs/nastava-na-daljinu-na-jezicima-manjina-realizuje-sa-na-vise-televizija/ ).

Било који медиј, који приказује мапу Србије без Косова и Метохије, требало би да сноси одговорност за тај чин, тим пре што је реч о ТВ-настави, коју је одобрило Министарство просвете Републике Србије.

Горан Игић, председавајући Савета за мањинска питања и члан ГО Српске странке Заветници 

Категорије: Актуелно

%d bloggers like this: