google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8

Носилац изборне листе Заветника, Милица Ђурђевић Стаменковски, о ситуацији у Црној Гори и односима између две српске државе.

Косовски завет спаја Србију и Црну Гору а у ширем контексту, то је завет који обједињава српски народ у целини, а којем је историјску динамику и снагу у сусрет ослобођењу од Отоманске империје, дао управо Његош. У Црној Гори је данас на снази дубока дискриминација српског народа. Она се не огледа само у чињеници да је заступљеност Срба у државним органима на нивоу статистичке грешке, већ и у разним видовима политичког, полицијског и судског прогона свештенства, омладине, верујућег народа, српске опозиције. Срби у Црној Гори то називају борбом Монтенегра против Црне Горе и у праву су. Црна Гора о којој смо слушали, учили и читали, налази се на православним литијама, које су етички и естетски показале и приврженост Косовском завету. Или како је казао уважени владика Јоаникије: “Ово што се збива је продужетак Горског Вијенца. То су скупштине које су наставак оних Његошевих скупштина”.

Дешавања у Црној Гори имају моју искрену, емотивну и потпуну пажњу и подршку као што и моје активности имају пажњу Срба у Црној Гори, што је посебно видљиво на друштвеним мрежама и то је чињеница на коју сам поносна, која ме охрабрује и подстиче, да остварим што бољи резултат и будем у прилици да у име Србије, поштујући интегритет Црне Горе, искажем реалну и важну политичку подршку нашем народу.

Придружите се Српској странци Заветници

Категорије: Актуелно

%d bloggers like this: