google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8

Члан Председништва Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић, реаговала је на изјаву комесара за избеглице, Владимира Цуцића, о нагло повећаном броју миграната у Србији.

Њену изјаву преносимо у целини:

Комесар за избеглице и миграције, Владимир Цуцић, у изјави агенцији Бета, од 8. марта ове године, навео је да „у Србији тренутно борави мање од 6.000 миграната“, што је, како је рекао, „исти број као и у новембру претходне године“. Исти човек, непуних месец дана касније, односно 6. априла, ове године, у изјави поменутој агенцији, наводи да је „у Србији 9.000 миграната“.

Српска странка Заветници поставља питање надлежнима, да одговоре да ли је и у овом случају реч о лапсусу? Да ли је могуће да човек, који је тренутно најпозванији и најупућенији по питању броја миграната у Србији, направи овако грубу грешку? Уколико, пак, није реч о грешци, позивамо и Комесара и надлежне, да под хитно обавесте јавност о тачном броју миграната у Србији, а нарочито о томе како је могуће да се њихов број, евентуално, повећао за чак три хиљаде, и то током и за време ванредног стања?

Овакве изјаве подгревају неповерење грађана у институције и наводе на оправдану сумњу да је број миграната у Србији већи од онога који се у јавности приказује, али се народу постепено, системом куване жабе, из недеље у недељу пласира све већи број.

Такође, питамо се да ли ванредно стање користи и оним мигрантима, који су тражиоци азила на територији Републике Србије?! Колики је број таквих лица, где раде и од чега би требало да живе у времену када су и бројни држављани Србије принуђени да емигрирају услед недостатка посла и могућности да зараде довољно новца за достојанствени живот?!“

Категорије: Актуелно

%d bloggers like this: