google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8

Српска странка Заветници захтева од државног руководства Србије да се огради од изјава Ричарда Гренела и не дозволи обустављање кампање за повлачење признања тзв. Косова.

Подсећамо да је специјални амерички изасланик за КиМ за 27. јун најавио сусрет представника Београда и Приштине у Белој кући. Он је истакао да је добио уверење од Владе Србије да ће замрзнути кампању повлачења признања како би се наставили преговори који несумњиво укључују и питање размене територија.

Српска странка Заветници сматра недопустивим да Београд пристаје на нове уступке у корист самопроглашених институција у Приштини и даје легитимитет сепаратистичкој косовској држави. Повлачење признања је стратешки државни и национални интерес Србије који не може бити обесмишљен само зато да би се приштинска страна одобровољила за даље разговоре.

Поручујемо да је неодговорно да Србија одустаје од кампање за повлачење признања у тренутку када геополитичке прилике у свету иду у корист њених државних и националних интереса и када спонзори тзв. косовске државе све више губе утицај у међународној политици.

Легитимно право Београда је да доследно инсистира на ставу да је територија КиМ неотуђиви део Србије и да настави са политиком активног спречавања уласка тзв. Косова у међународне организације.

Држава нипошто не сме да прихвати праксу која ставља знак једнакости између Србије и тзв. Косова. Зато би свако даље учешће у преговорима које усмеравају покровитељи тзв. косовске независности водило у директно признање сецесије и трајни губитак јужне покрајине.

Посебно истичемо да би прихватање америчког позива за разговоре о подели српске територије, и то уочи највећег националног празника, Видовдана, представљало најгоре понижење за цео српски народ.

Косово и Метохију нећемо сачувати тако што ћемо се и даље руководити дефетистичком филозофијом и подилазити интересима сепаратиста и њихових спонзора. Заветници се залажу за активну и континуирану дипломатску иницијативу Србије на међународном плану. Не постоји више ниједна земља у свету која би била спремна да призна нелегалну албанску творевину која никада неће стећи међународни легитимитет уколико се са тиме не сагласи и сам Београд.

Србија зато мора да изађе из преговарачког процеса под окриљем Брисела и Вашингтона и Генералној скупштини УН поднесе предлог да се преговори врате у оквире Резолуције 1244 и под директан мандат Савета безбедности.

Уласком Српске странке Заветници у Народну Скупштину нико неће моћи да потпише предају и признање тзв. Косова. Искористићемо сва легална и легитимна средства како би спречили сваки покушај да се од Београда изнуди трајни параф на независност јужне покрајине.

Придружите се Српској странци Заветници

Категорије: Актуелно

%d bloggers like this: