google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8

Представници Српске странке Заветници окупили су се испред црногорске Амбасаде у Београду у знак протеста поводом хапшења владике Јоаникија и свештенства СПЦ у Црној Гори.

Носилац изборне листе ове странке, Милица Ђурђевић Стаменковски, позвала је државно руководство Републике Србије да хитно реагује поводом дискриминације и кршења основних права српског становништва у Црној Гори.

Позивамо српске званичнике да у релевантним међународним институцијама покрену неопходну и најширу могућу дипломатску акцију у сврху заштите српског народа и положаја Српске православне цркве у Црној Гори.“, нагласила је она.

Ђурђевићева је истакла да Србија не сме остати неми и пасивни посматрач прогона који се у прошлости спроводио само под бруталним режимима тоталитарних идеологија.

Српска странка Заветници подсећа да чак и Устав Србије обавезују званични Београд да стане у заштиту и свих Срба ван матице.

„Тражимо слободу за владику Јоаникија и изражавамо солидарност са свим припадницима српског народа који се деценијама суочава са бруталном дискриминацијом од стране режима Мила Ђукановића.“, закључила је Милица Ђурђевић Стаменковски.

Придружите се Српској странци Заветници

%d bloggers like this: