google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8

Преносимо саопштење Општинског одбора Српске странке Заветници у Лајковцу.

Општински одбор Српске странке Заветници у Лајковцу поднеће предлог председнику Скупштине општине за допуну дневног реда предстојеће скупштинске седнице, која је планирана у другој половини септембра.

Једна од тачака допуне дневног реда се односи на безбедност грађана општине Лајковац. Сведоци смо да због повећаног интензитета саобраћаја кроз нашу општину долази до учесталих саобраћајних несрећа са смртним исходом.

Такође истичемо да је пруга Београд-Бар која пролази кроз сам центар варошице и дели је на два дела у потпуности необезбеђена.
Упркос томе што на тој прузи постоје тзв. дивљи“ прелази општинска власт већ деценијама не приводи крају изградњу инфраструктурних објеката који би решили питање прелаза грађана преко те пруге.

Овом приликом желимо да поздравимо изградњу обилазнице око наше варошице, сматрајући међутим да сама градња обилазнице неће у потпуности решити питање безбедности наших суграђана из разлога јер актуелна власт није узела у обзир да период од саме изградње па до пуштања у употребу овог пројекта може да буде прилично дугачак, а за то време живот наших суграђане не може једноставно да буде обустављен.

Надамо се да ће представници актуелне локалне власти који су већински заступљени у Скупштини општине као и само општинско руководство разумети потребу да се разговара на ову тему и да ће прихватити допуну дневног реда где ћемо изнети конкретне предлоге за решавање питања безбедности наших суграђана.

Лајковачки Заветници такође ће од скупштинске већине захтевати да се на предстојећем заседању локалне скупштине разматра и предлог о решавању водоснабдевања грађана наше општине. Представници наше странке ће изаћи са конкретним решењима по овом питању.

Сматрамо да је неопходно што пре постићи договор са партнером, у овом случају општином Лазаревац и њиховим комуналним предузећем о нормализацији снабдевања Лајковца водом. Наш захтев је утемељен на споразуму две општине из 80-их година прошлог века као и на споразуму између два комунална предузећа где су јасно дефинисани међусобни односи, права и обавезе истих. Као и по питању безбедности грађана и у случају водоснабдевања примећујемо да је главни акценат општинске власти стављен на чекање на акумулационо језеро Ровни одакле ће се наша општина у будућности снабдевати водом. Дуг је пут до првих кубних метара воде из бране Ровни зато се мора наћи одређени компромис са лазаревачком општином.

Сматрамо да не постоји разлог да актуелна власт не прихвати и овај наш предлог, тј. допуну дневног реда и по овој тачки са обзиром да је и сам председник општине Лајковац у свом експозеу проблем водоснабдевања препознао као један од најбитнијих који захтева хитно решавање.

Општински одбор Српске странке Заветници у Лајковцу

%d bloggers like this: