google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8

У моменту када Србија с остатком света води, према речима неких од светских лидера, „медицински рат“ против вируса корона, Србију у великој мери опседају мигранти, међу којима су војно способни мушкарци велика већина.

Неки од представника владајуће гарнитуре образлажу разлоге за доношење одлуке о њиховој интеграцији на овим просторима лошим природним прираштајем, по коме се Србија налази на веома ниској лествици у Европи.

Овом приликом желимо да подсетимо да је нишки одбор, још пре неколико месеци, покренуо иницијативу под називом, „Нишлије, вратимо нашој деци свет, чаробан и леп“. Наша је дужност, али и моја лична, као одборника Скупштине града Ниша, да вас подсетимо да смо први покренули тему тзв. мигрантизације Србије управо на нишким улицама, која је далеко одјекнула. Скупили смо мноштво потписа у намери да дечије одмаралиште „Дивљана“ вратимо на коришћење нашим основцима, што је и била његова деценијска намена. Сматрали смо да је за то био прави тренутак онда када смо, по ко зна који пут, издвојили из буџета Града 15 милиона динара за његову адаптацију. Сматрали смо да је за то настао прави моменат, нарочито ако узмемо у обзир чињеницу да је „Дивљана“ била празна.

На нашу велику жалост, ванредну ситуацију су неки искористили да га поново претворе у прихватилиште за мигранте, упркос обећањима да ће оно бити враћено нашој деци на коришћење.

Стога овом приликом поручујемо господи из власти да, уколико баш желе да се додворе Европској унији, могу слободно мигрантима да препусте сопствене виле, куће и/или станове, уместо што су нашој деци натоварили бреме својих лоших одлука.

Прва тема локалног програма „Српске странке Заветници“, по укидању ванредног стања, биће враћање дечијег одмаралишта „Дивљана“ нашој деци. За то ћемо се борити и изборити!

ХРАБРО!

У Нишу, 9. априла 2020.г,

Јелена Ђорђевић, Члан Главног одбора СС Заветници и,

Одборник Скупштине града Ниша

Категорије: Саопштења

%d bloggers like this: