google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8

Српска странка Заветници најоштрије осуђује синоћње шиканирање и јутрошње полицијско задржавање свештеника Српске православне цркве у Бару и Улцињу.

Посебну обавезу да реагујемо на нову тортуру Милове полиције имамо зато што је она уследила након дешавања у Бару поводом празника Светог Јована Владимира, који представља крсну славу наше странке.   

Режим Мила Ђукановића наставља да злоупотребљава ситуацију са епидемијом корона вируса за прогон свештенства Српске православне цркве и непријатељску политику према држави Србији. Хапшење, застрашивања и претње Мила Ђукановића, који СПЦ оспоравају право на постојање у Црној Гори, стварају климу сличну оноj коja je владала у првим данима НДХ. У истом духу, док полиција хапси, с говорнице црногорског парламента посланици Ђукановићеве партије настављају да шире неоусташку мржњу према Србима и Србији, базирану на најбестиднијхим лажима и историјским фалсификатима. 

Сматрамо да све док траје прогон СПЦ и српског народа у Црној Гори, држава Србија треба да поред политичких, предузме и економске мере усмерене против компанија и појединаца повезаних са режимом Мила Ђукановића. Добар пример била је недавна забрана слетања авионима црногорске државне авио компаније на београдски аеродром и сматрамо да у том правцу треба деловати даље, проширењем санкција према сличним компанијама  и појединцима из Ђукановићевог окружења.

Српска странка Заветници такође захтева од државе Србије да максимално подржи српски народ и цркву у Црној Гори, кроз израду системске националне стратегије.

Придружите се Српској странци Заветници

Категорије: Саопштења

%d bloggers like this: