google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8

Делегација Српске странке Заветници у Краљеву обележила је годишњицу НАТО агресије, полагањем венца на споменик палим борцима 1999. године. 

Председник Извршног одбора и носилац изборне листе краљевачких заветника, Страхиња Ерац, рекао јеКако је у акцији лицемерног назива ,,Племенити наковањ”, наша земља бесомучно засипана бомбама 78 дана. 

 „Била је то прва оружана агресија на једну европску државу након Другог светског рата. Земља у којој је живело мање од 10 милиона људи проглашена је за претњу опстанку планете и читавог човечанства.“, нагласио је он. 

Он је подсетио да се коначне размере штете нанете индустријским, саобраћајним и цивилним објектима процењују у износу између 50 и 200 милијарди долара.

„СРЈ је претрпела велике људске и материјалне губитке, али је највишем међународном нивоу одбрањен суверенитет и потврђено територијално јединство.“, каже Ерац. 

Први ваздушни удари на Југославију започети су око 20 часова и баш у то време на симболичан начин чланови Српске странке Заветници у Краљеву су запалили свеће и на тај начин одали пошту пострадалима. 

„24. март обележаваћемо увек, бесмртне хероје памтићемо заувек”, поручују заветници. 

Информативна служба

%d bloggers like this: