google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8

Делегација Српске странке Заветници присуствовала је отварању и освештењу просторија странке у центру Врања.

Носилац изборне листе Заветника, Милица Ђурђевић Стаменковски, поручила је том приликом да је Врање мост са Србима из Северне Македоније и са свим Србима на југоистоку наше земље.

Деценијама уназад цео Пчињски округ суочава се са немаром сваке власти коју смо затекли и које смо испратили. Српска странка Заветници данас је овде да поручи да се Србија брани у Врању. Врање мора постати престоница јужног дела Србије!„, нагласила је Ђурђевићева.

Она је истакла да Врање због величине и значаја доминира Врањском котлином и из њега је могуће ефикасно утицати на стабилизацију прилика у Бујановцу и Прешеву.

Осим тога, овај град се може употребити и за јачање сарадње са српском заједницом у Македонији стратешким везивањем са Кумановом. Врање би могло да постане седиште посебно формираног политичког тела за унапређивање односа Србије и Македоније, што би пружило додатну политичко-економску тежину овом месту. У културно-просветном смислу, треба тежити томе да Врање постане културна престоница јужне Србије.“, рекла је Ђурђевићева.

Она је посебно нагласила да овај град има потребну традицију и инфраструктуру да постане центар културних збивања за овај део Балкана, чиме би јачао и српски културни утицај међу Србима у окружењу.

Представници Заветника обишли су и манастир Прохор Пчињски.

Придружите се Српској странци Заветници

%d bloggers like this: